Om projektet

ROSENHOLMENE udvikles i tæt samarbejde med Rosenfeldt gods og kommer til at udgøre en helt ny bydel i direkte forlængelse af Vordingborg by og Knudshoved Oddes skønne natur. 

ROSENHOLMENE er udviklet af Nordic Ville Aps, i samarbejde med blandt andet

  • Rosenfeldt gods (jordejer)
  • Land & Plan (Områdeplanlægning)
  • Powerfuel (elladestandere og el)
  • Fibia (Fibernet)

VISIONEN BAG ROSENHOLMENE

ROSENHOLMENE er udsprunget af en vision om, at skabe fremtidens boligform: en ramme om det gode og meningsfulde liv – hvad end det så er for lige netop dig?

I NORDIC VILLE skaber vi bofællesskaber på naturskønne beliggenheder, tæt ved veletablerede byer og i tæt samarbejde med historiske ejendomme, som danner rammen om byfællesskabet fællesfaciliteter.

I ROSENHOLMENE vil vi gerne give alle en privat bolig og og have i høj kvalitet, og samtidig skabe rammen om et frivilligt fællesskab. På den måde kan du både være dig selv og samtidig løfte i folk, på de områder hvor det enten kan lette med en hånd i dagligdagen eller simpelthen bare være et spændende interessefællesskab med ligesindende. 

NORDIC VILLE organiserer byfællesskabet og inviterer til, at der skabes plads til beboernes egne initiativer og ønsker.

I ROSENHOLMENE skaber vi rammen – du skaber livet!

Vordingborg

Vordingborg er et af landets mest spændende historiske steder omringet af unik natur, med adgang til omliggende fjorde, strand, skov og klinter. Vordingborg kommune er den kommune i Danmark, der har den længste kyststrækning og et af de steder, der har flest solskinstimer om året. Landskabet er præget af vild natur, strande og skove i et kuperet terræn. I dette skønne landskab kan man bl.a. gå på opdagelse på Knudshoved Odde – et af Danmarks største naturprojekter, der idag er under forvandling fra landbrugs- til naturområde. Midt på odden finder man Knudsskov med udsigt til Vordingborg by. Odden er nordpå omgivet af Avnø Fjord, hvor man finder Avnø Naturcenter. Her kan man studere dyrelivet i fjorden med sæler og meget mere. En anden attraktion er Kulsbjerg, hvor man kan gå på vandresafari og studere de mange planter i et landskab med søer og træer.

I Vordingborg by finder man bl.a. Kirkeskoen, som er en 200 år gammel egeskov med sin helt egen specielle stemning. Byen Vordingborg er en gammel færgeby med en rig historie. Ruinerne af den gamle kongeborg, giver minder tilbage til Valdemar den Store, der på dette sted opførte en borg i 1157. Borgen blev et samlingssted til forsvar og angreb imod Venderne. Senere bosatte også Valdemar Sejr sig på borgen, hvor han i sit dødsår i 1241 stadfæstede Danske Lov, som nationalgældende lov for hele Danmark. Med Valdemar Atterdag blev borgen udbygget med fæstningstårnet og en 8 meter høj ringmur. Dermed blev borgen Danmarks stærkeste fæstningsværk. For at fejre sine krigstriumfer mod holstenerne og hansestæderne satte kongen en guldgås i toppen af det højeste borgtårn. En symbolik, der skulle nedgøre de besejrede fjender, idet han ville sammenligne dem med skræppende gæs. Tårnet fik herefter navnet Gåsetårnet. I dag står tårnet tilbage som et vartegn for byen Vordingborg. 

Inde midt i Vordinborg by finder man idag en hyggelig gågade med butikker og caféer, samt Danmarks Borgcenter, som er et topmoderne oplevelsescenter, der fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt. Asnedø Fort fortæller historien om opførelsen af dette fort, der opførtes i 1912 som dels et observationsfort og dels som et forsvar af farvandet Storstrømmen mellem Sjælland og Falster. Masnedø Fort fungerer også idag som et udstillingssted for lokale kunstnere, der hver sommer bidrager med kulturelle udstillinger og forskellige aktiviteter. De lokale kunstnere bidrager sammen med udefra kommende kunstnere til årets festuge, der afholdes hvert år i uge 28. Vilde Vulkaner er en musik- og legefestival specielt for børn. Hvert andet år afholdes Wavesfestivalen – en festival for teater og kunst. 

Åbent hus

Vi holder snart åben hus og andre spændende events – følg knappen for mere information herom.